Márton-napi madármegfigyelő túra

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Kis-Sárrét részterületén idén is megtartják a hagyományos Márton-napi madármegfigyelő túrát.

Az érdeklődőket november 11-én, szombaton 9 órára várják a Bihari Madárvártában. Innen indulnak szakvezetővel a Begécsi-tórendszerre, ahol a lehalászásoknak és a csapolásoknak köszönhetően most nagyon kedvező táplálkozó- és pihenőhelyek alakultak ki az átvonuló madarak számára.
A vonuló vadrécék és vadludak mellett az iszapos tómedrekben nagyon sok parti madarat, partfutókat, cankókat, bíbiceket, pólingokat is meg lehet figyelni. Szép idő esetén várhatóan a tavakon tartózkodó rétisasok közül is felbukkan majd néhány példány, és szerencsés esetben az évek óta itt telelő fekete sast is meg lehet figyelni.
A túra után a Bihari Madárvártára visszatérve az érdeklődők kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Az idei évben újrahasznosítható hulladékokból (fa, papír, műanyag) készíthetnek érdekes tárgyakat és agyagozásra is lehetőség nyílik.
A túra nem nehéz, nem igényel komoly felszereltséget, de a szervezők szerint célszerű vízálló, strapabíró lábbelit felvenni erre az alkalomra.
Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Megosztás:

Címke: , , ,