Márton-napi családi alkotó délután lesz a Munkácsy múzeumban szombaton

2023. november 10. 19:15 | behir.hu

Szent Márton napjához, november 11-hez számos hagyomány, népszokás kötődik, mindemellett az adventi böjtöt megelőző utolsó nap, s ekkor még szabad finom húsos fogásokat fogyasztani, illetve mulatságokat tartani. Ennek apropóján a Munkácsy Mihály Múzeum ezúttal a családokat hívja kézműves délutánra.

A középkor egyik legnépszerűbb szentjét ünnepeljük november 11-én, de Márton napja nem csak erről szól: sokkal inkább egyik leggazdagabb néphagyományokkal bíró napja a magyar folklórnak.

A Munkácsy Mihály Múzeum erre a hagyományra támaszkodva szombaton délután néhány órás kikapcsolódást kínál a látogatók számára 14 órától 17 óráig. A kézműves foglalkozást Szojka Petronella múzeumpedagógus tartja, akivel libás hűtőmágnest készíthetnek el kicsik és nagyok. 

További programok »

Kultúra

Csabai nyomdász tanulóknak mutatták be a Budai Krónikát

A Budai krónika egy latin nyelvű kiadvány, melynek eredeti címe: Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Idén, nyomtatása 550 éves fordulójára kereken 550 darab facsimile kiadást, azaz hasonmás példányt készítettek. Az egyiket, egészen pontosan a 280-as sorszámút péntek délelőtt Farkas Gábor Farkas, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársa mutatta be csabai nyomdász tanulóknak, a Békés Megyei Könyvtárban,
2023. november 25. 11:15
FEL