Márton Anita visszavonul, de a sport közelében marad

2023. november 15. 16:13 | Csiffáry Zsuzsanna

A békéscsabai városházán fogadták szerdán a visszavonuló Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökőt és edzőjét, Eperjesi Lászlót. Szarvas Péter polgármester elismeréssel adózott Márton Anita sportolói tevékenysége előtt, majd gratulált neki és edzőjének is.

Márton Anitát, aki korábban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes, fedett pályás világ- és Európa-bajnok súlylökő sportolója volt, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte. 

A városvezető elismerően beszélt a sportoló jelentős eredményeiről, például a birminghami fedett pályás világbajnoki aranyról, az Eb-győzelmekről. Hangsúlyozta: abban reménykedett, hogy Márton Anita még marad az élsportnál, de a továbbiakban is sok sikert kíván a munkásságához és a családbővítéshez egyaránt.

Márton Anita hangsúlyozta, a sport nagyon fontos szerepet töltött be az életében, melynek ezután sem fordít hátat.

– Huszonhárom év atlétika van a hátam mögött, ebből tizenöt évet töltöttem az élsportban. Ami nem egyszerű a hétköznapokban, hiszen rengeteg energiát őröl fel. Van egy két és fél éves kislányom, ő volt az egyik fő oka, ami miatt átgondoltam, hogy folytassam-e tovább a sportolói karrieremet. Szeretném más irányba vinni az életemet, és a családot helyezni az előtérbe – fogalmazott. 

Hozzátette, hogy két éve a Szegedi Vasutas Sportegyesület atlétika szakosztályát vezeti társadalmi munkában, illetve a továbbiakban a Magyar Atlétikai Szövetségnél dolgozik majd.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– A jövőben a magyarországi dobószakág felkészülését irányítom majd. Ez picit irodai munka is, ami közel áll a szívemhez, mivel mindig is szerettem az ügyintézést, pályázatok írását, ez is én vagyok az élsport mellett – tette hozzá.

Eperjesi László edző a köszöntőn méltatta Márton Anita sportolói kvalitását.

– Anita küzdőképessége rendkívüli, biztosan sok versenyen látták a szurkolói, hogy az utolsó lökéseknél tud igazán jó eredményt elérni. Ez abból is adódik, hogy a többi sportoló hogyan "szorongatja meg". Illetve a monotómiatűrő szintje és a koordinációs képességei is kiválóak. Nagyon sokan hiszik azt, hogy az erő a legfontosabb, ám ez nem feltétlen van így. Élsportolóként a mentális képességekre is óriási szükség van, ami a játék technikai részét erősíti – mondta Eperjesi László. 

További programok »

Sport

FEL