Márton Anita életében új korszak kezdődik 2023-ban

2022. november 6. 07:14 | behir.hu

A KOPP Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a visszavonulást fontolgatja.

Márton Anitát, a magyar atlétika első és eddig egyetlen világbajnokát nem készteti sportpályafutásának meghosszabbítására a párizsi olimpia kihívása, ugyanakkor egyre erősebb elhatározás munkál benne azért, hogy a jövő évi isztambuli fedettpályás Európa-bajnokságon, majd a budapesti világbajnokságon is a legszebb sikereire emlékeztető helyezéssel rukkolhasson ki – írja az atletika.hu. Úgy tűnik, hogy a 2023-as lesz atlétapályafutásának utolsó esztendője, annak viszont nem csupán erős motivációval, hanem az akaratát erősítő daccal készül fel.

Mindez egy bonyhádi, iskolai rendezvényen derült ki, ahol arról beszélt, hogy 2023-ban milyen eredményeket vár magától. A jövőre 34. életévét betöltő sportoló szerint kora nem lehet akadály abban, hogy felülemelkedjen a müncheni Európa-bajnokság óta őt kínzó dühön, amelyen koronavírus megbetegedés miatt nem vehetett részt.  Mint mondta, a csalódást okozó 2022 után jobb év jöhet, ebben segíthet dacos akarata, illetve a jövő évi budapesti világbajnokság.

Az alapozó edzések előtt álló súlylökő arról is beszélt, hogy nem híve a külföldi edzőtáboroknak, különösen azóta, mióta megszületett kislánya, Luca. Edzőjével, Eperjesi Lászlóval ezért úgy döntöttek, hogy főként itthon készülnek előbb az isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságra, majd a hazai rendezésű vb-re. 

„Remélem a következő „páratlan” esztendő már az én javamra válik, feltéve, hogy a fedett pályás Eb-n dobogóra léphetek, a budapesti világbajnokságon pedig döntős helyezéssel örvendeztethetem meg a magyar közönséget, önmagamat, és velem együtt a szeretteimet. Úgy lenne szép elköszönni a versenytársaimtól, hogy a pályafutásomat egy dicsőséget jelentő helyezéssel zárom” - hangsúlyozta Márton Anita.

További programok »

FEL