Márton Anita az európai ranglista élén

2017. január 30. 14:58 | behir.hu

Élénk versenyzési kedv és több figyelemre méltó eredmény jellemezte a BOK csarnokban megrendezett idénynyitó versenyt, Budapest Régió Nyílt Fedettpályás Bajnokságát.

Ez egyrészt a versenyszám idei világranglistájának harmadik helyére és az európai rangsor élére repítette a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club kiválóságát, másrészt több mint másfél méterrel nagyobb, mint a tavalyi idénynyitó viadalán elért 17,04 méteres eredmény. Nemzetközi versenyei előtt jó teljesítménnyel, 18,56 méteres dobással nyerte a súlylökést Márton Anita.

- Elégedett vagyok a mai versenyemmel, beteg voltam a héten, de ettől függetlenül ez az eddigi legjobb szezonkezdésem. Igaz, hogy csak egy lökésbe találtam bele igazán, de vártam, hogy egy sikerülni fog, mivel előtte az összes lökésem 9 cm-en belül volt – mondta az eredményhirdetés előtt Eperjesi László tanítványa.

Jól kezdte az idényt a csabaiak sprintere, Kovács Miklós, 200 m-en 3. helyezett lett 22,61 mp-es eredménnyel.  Döme Adél ifjúsági versenyző a felnőtt mezőnyben a 7. helyen végzett rúdugrásban 3,10 m-rel.

 

FEL