Március 15-én a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet Orbán Viktor

2019. március 6. 18:02 | behir.hu

A Nemzeti Múzeum kertjében mond ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei nemzeti ünnepen, jövő pénteken – olvasható a kormány oldalán.
 
Az 1848/49 évi forradalom és szabadságharc emléknapján a központi programok 9 órakor kezdődnek a Parlament előtt, ahol felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. A Kossuth térről Huszármenet indul a Múzeumkertbe az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Erzsébet tér-Károly körút-Múzeum körút útvonalon.

A Nemzeti Múzeum kertjében 10.30-kor kezdődik az ünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Az ünnep napján a Múzeumkertben és a budai Várban egész napos programokkal várják az ünneplőket. A Múzeumkertben egyebek mellett tánctanítás, lósimogató és pónilovaglás várja az érdeklődőket, és lesznek kézműves-foglalkozások, népzenei koncertek is. A vásári forgatagban számos magyar terméket lehet majd megkóstolni. A Nemzeti Múzeum kiállításait óránkénti tárlatvezetéssel lehet megtekinteni.

A Budai Várban is lesz népzene és néptánctanítás, és a Budavári Vásári Forgatagban is lesznek hazai finomságok. Az Újra van Budán kutyavásár című programban magyar kutyafajták örökbefogadására is lesz lehetőség. Idén is lesz Forradalmi forgatag a hadtörténeti múzeumban és Kalandos időutazás az Országos Levéltárban. A Vármúzeumban történelmi sétát és tárlatvezetést tartanak, a Várkert Bazárban pedig koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az ünneplőket. Szombaton az Országházban bárki megtekintheti a Szent Koronát.

Aznap 10 órától 15 óráig a magyar zászló és címer napja alkalmából 1848 méter hosszú nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között. A nemzeti ünnep központi programjai megtalálhatók a kormány oldalán.

 

 

További programok »

FEL