MARADJ OTTHON! – Zacher Gábor videóüzenete

2020. április 16. 12:02 | behir

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel közismert embereket. Mai üzenőnk Dr. Zacher Gábor orvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens.

Dr. Zacher Gábort, az ország kedvenc toxikológusát alighanem senkinek sem kell bemutatni, de azért röviden megtesszük.

Budapesten született 1960. október 8-án. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért állatgondozónak állt. Utána műtősfiú lett az egyik koraszülött osztályon, ő tisztította az inkubátorokat. Az egyetem és a kórház mellett folyamatosan mentőzött, 18 évig mentőtisztként vonult a betegekhez, mert mindig is érdekelte a sürgősségi ellátás, ahol azonnali döntéseket kell hozni. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.

1998-tól 2013-ig dolgozott a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán, mint osztályvezető főorvos. Működése alatt a kórházi osztály nemzetközi elismertségre tett szert. Évente körülbelül 9 ezer embert kezeltek különféle mérgezések és függőségek miatt, legtöbbször öngyilkosokat, alkoholmérgezett és drogtúladagolásban szenvedő pácienseket láttak el. 2014-től 2018-ig a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője volt.

Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában. 2002 óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértőként tevékenykedik. Narkológia című tantárgyat oktat a Rendőrtiszti Főiskolán. Gyakori és mára közkedvelt médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Megjelenése, fellépése, hanghordozása határozott, mindig egyenesen és nyíltan fogalmaz.

Viccesen nyilatkozta többször, hogy neki is vannak függőségei, az egyik a pipázás, a másik a mogyorós csokoládé, amit mindig tart a munkahelyén, a fiókjában is.

Szeret futni, kerékpározni, munkamániás, naponta csak 4-5 órát alszik, de minden szenvedélynél fontosabb számára a családja. Neves orvosdinasztiából származik, testvérével együtt ötödik generációs orvosok. Az ünnepeiken mindig Sacher-torta a desszert, ami nem véletlen, hiszen a családhoz tartozott Franz Sacher, Metternich herceg híres udvari cukrásza.

Dr. Zacher Gábor jövő héten a 7.TV Aktuális című műsorának vendége lesz!

Nézzük meg a videóüzenetét és fogadjuk meg a tanácsát!

 

További programok »

FEL