Már szervezik a 2. Körös-vidéki Túrakerékpáros Találkozót

Az évente mindig máshol megrendezett Országos Túrakerékpáros Találkozók 2011-ig újra meg újra egy remek találkozóhelyei voltak a kerékpártúrázást kedvelőknek. Az utolsó ilyen találkozó Békés-Dánfokon volt. Ezt követően évekre elcsendesedett a programsorozat körüli élet,  A békéscsabai székhelyű Csabai Bihargók Turista Egyesület 2017-ben újjáélesztette a rendezvényt, amit akkor Doboz-Szanazugban tartottak. A tavalyi sikerre való tekintettel most újabb találkozót szerveznek.
 
Múlt évben az ország számos régiójából felfigyeltek e programra, de még a határon túlról, Partiumból és a Vajdaságból is érkeztek bringás természetjárók összesen több mint százan voltak. A résztvevők várakozásait felülmúlta a Körösök vidékének megkapó arculata. Újabb töltetet kapott az esemény, így idén már javában szervezik a 2. Körös-vidéki Túrakerékpáros Találkozót.
 
Idén június 27-től július 1-jéig tart a rendezvény, amelynek Békés-Dánfok ad otthont. Ez tökéletes helyszín a túrák kiindulópontjára, a program pedig igen komoly lehetőség népszerűsíteni az egészséges életmódot és mozgást.
 
Sokszorosára nőtt az elmúlt években a kerékpártúrázók száma, ami köszönhető a településeken létrejött és folyamatban lévő fejlesztéseknek. A túraszervezők is egyre többet tesznek azért, hogy legyen is miért nyeregbe pattanni.
 
A találkozó 5 napja alatt 3 túranapon Békés megye számos épített örökséget és természeti látnivalóját ismerhetik meg azok, akik csatlakoznak a túrázókhoz.

 

A programról bővebben itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

 
 
 
Megosztás:

Címke: , , , ,