Már százötvenezren jártak a gyulai Almásy-kastélyban

2018. január 18. 14:23 | Szendi Rita

Csütörtökön köszöntötték a gyulai Almásy-kastély százötvenezredik látogatóját. A szerencsés hölgy Budapestről érkezett Gyulára,  férjével és 1 éves gyermekükkel.

– Három napot töltünk Füzesgyarmaton. Az interneten keresgélve a látnivalók közül ez tetszett a legjobban. A kastély oldalán olvastunk arról, hogy a gyerekek számára is érdekes lehet a kiállítás és nem gondolkodtunk sokáig – mondta a 7.Tv híradójának Ember Judit.

A családot Gyula város polgármestere, Görgényi Ernő és Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.  igazgatója köszöntötte. A 150.000-ik látogatót  belépőjegyet, gyulai kolbászt és pálinkát tartalmazó ajándékcsomaggal lepték meg.

– A kastély évenkénti látogatottsága harminckilencezer főre volt  betervezve, így hatalmas örömöt jelent számunkra, hogy még a második születésnap előtt köszönhettük a százötvenezredik látogatót, főleg, hogy családos emberről van szó. Az intézmény 2018-ban is rengeteg színes programmal és kiállítás várja az érdeklődőket – fogalmazott az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelősügyvezető igazgatója, Dombi Ildikó.

Az Almássy-kastélyban jelenleg "A hétköznapok és ünnep napok egy vidéki kastélyban" című, állandó kiállítást tekinthetik meg a látogatók.

 

 

 

 

További programok »

Gyula

Az életre neveli a gyerekeket a Hetedhét Játékváros

Idén tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a hazánkban egyedülálló nyári tábor, a Hetedhét Játékváros. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.
2019. július 17. 17:17
FEL