Két éve a látogatók szolgálatában – születésnap a gyulai Almásy-kastélyban

Fennállásának második évfordulóját ünnepelte a gyulai Almásy-kastély. A születésnap alkalmából többek közt kávéházi csevejre és előadásokra invitálták az érdeklődőket a szervezők. Az esemény díszvendége Wenckheim grófnő volt.

Napra pontosan vasárnap volt két éve, hogy Lázár János kancelláriaminiszter átadta a megújult Almásy-kastély épületét. A múzeummá átalakított kastély felújításánál fontos szempont volt, hogy a főurak és a személyzet mindennapjait korhűen mutassák be a látogatóknak.

– A vendégeknek készült ez a kastély. Szerencsére az elmúlt két év bebizonyította, hogy sikerült ez a célkitűzés. A látogatói számok többszörösen felülmúlták azt, amire számítottunk, és amit a pályázatban vállaltunk – árulta el Görgényi Ernő, a város polgármestere.

A születésnapi programra különböző előadásokkal készültek a szervezők. Az állandó tárlat segítségével az érdeklődők a grófi család és a kastélyban szolgáló személyzet mindennapijairól tudhatnak meg érdekes és hasznos információkat.  A látogatóközpontot üzemeltető cég ügyvezetője elárulta, hogy az interaktivitásnak köszönhető sokan érdeklődnek a kastély iránt.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen példa értékűen felújított és tartalommal megtöltött épületben dolgozhatunk, és hogy a turisták részére különleges látnivalót is kínálunk – fogalmazott a születésnap rendezvényen Dombi Ildikó az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,