Két éve a látogatók szolgálatában – születésnap a gyulai Almásy-kastélyban

2018. március 20. 17:42 | behir

Fennállásának második évfordulóját ünnepelte a gyulai Almásy-kastély. A születésnap alkalmából többek közt kávéházi csevejre és előadásokra invitálták az érdeklődőket a szervezők. Az esemény díszvendége Wenckheim grófnő volt.

Napra pontosan vasárnap volt két éve, hogy Lázár János kancelláriaminiszter átadta a megújult Almásy-kastély épületét. A múzeummá átalakított kastély felújításánál fontos szempont volt, hogy a főurak és a személyzet mindennapjait korhűen mutassák be a látogatóknak.

– A vendégeknek készült ez a kastély. Szerencsére az elmúlt két év bebizonyította, hogy sikerült ez a célkitűzés. A látogatói számok többszörösen felülmúlták azt, amire számítottunk, és amit a pályázatban vállaltunk - árulta el Görgényi Ernő, a város polgármestere.

A születésnapi programra különböző előadásokkal készültek a szervezők. Az állandó tárlat segítségével az érdeklődők a grófi család és a kastélyban szolgáló személyzet mindennapijairól tudhatnak meg érdekes és hasznos információkat.  A látogatóközpontot üzemeltető cég ügyvezetője elárulta, hogy az interaktivitásnak köszönhető sokan érdeklődnek a kastély iránt.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy ilyen példa értékűen felújított és tartalommal megtöltött épületben dolgozhatunk, és hogy a turisták részére különleges látnivalót is kínálunk - fogalmazott a születésnap rendezvényen Dombi Ildikó az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

További programok »

Gyula

Egy közgaszdász szemével a világ: Körülöttünk színes a város

Nagyváradi származású, jelenleg Budapesten élő festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn Gyulán, a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A Sólyom Katerina képeiből összeálltott tárlatot a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület szervezte meg a magyar kultúra napja alkalmából.
2020. január 22. 12:06
FEL