Már majdnem 390 ezren oltatták be magukat az akcióhéten

2021. november 25. 18:05 | behir

Tart még az oltási akcióhét, november 28-ig reggel hét és este hét óra között előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül kérhető a vakcinák bármely adagja a fővárosi és vidéki oltópontokon.

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője a kormányzat Facebook- oldalán közzétett videóban  elmondja, az elmúlt három napban 388 ezeren oltatták be magukat. Felhívja a figyelmet a harmadik oltás fontosságára is, amellyel a csökkent immunitás ismét 80-90 százalékossá tehető.

Magyarországon a legfrissebb adatok szerint12 165 új fertőzöttet igazoltak, Dél- Afrikában pedig egy új vírusvariánst fedezte fel, amely legkevesebb tizenegy embert támadott meg eddig.

Forrás: VG

 

További programok »

Itthon

Lakástűz-szimulációval a megelőzésért

Lakástűz-szimulációt tartottak pénteken este Békéscsabán. A főtéri „látványosság” elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt, hiszen, mint megtudtuk a legtöbb tűzeset egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A lánglovagok idén eddig összesen 243-szor vonultak tűzhöz, ebből négy tragédiával végződött.
19:01
FEL