Már közel 600 millió forintból fejlesztették az újkígyósi ipari parkot

2023. április 13. 17:15 | Hidvégi Dávid

Tovább bővült Újkígyóson a József majori ipari park, ahol tavaly csarnokokat adtak át. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program második ütemében többek között szociális helyiséget alakítottak ki és befejezték a térvilágítást.

Ünnepélyes szalagátvágással avatták fel az újkígyósi József majori ipari park legújabb fejlesztését. A beruházásban többek között egy szolgálati helyiséget alakítottak ki három pihenőszobával, mosdóval és konyhával.

– A területen az új csarnokokat kivéve nem voltak olyan szociális helyiségek, ahová el tudtak volna menni ebédelni a dolgozók. A környéken vannak olyan cégek, akikhez külföldi beszállítók hoznak árut Szlovákiából, illetve Ukrajnából. Az ide érkező kamionsofőrök itt aludhatnak – mondta a helyiség fontossága kapcsán Botyánszki Pál polgármester.

A térvilágítást még az első beruházási fázis során kezdték kialakítani, amit most a második ütemben befejeztek. Az öt hektáros terület biztonsága érdekében kamerarendszert építettek ki. Az ipari parkban található hídmérleget és a mázsaházakat is felújították.

– Vannak itt olyan vállalkozások, amelyek hosszú távra tervezik a jövőt. Beszéltem az egyik úrral, aki 8-10 főt foglalkoztat majd, ha ideális módon beáll a vállalkozása működtetése. Ez azért fontos, mert sok mikro- és kisvállalkozás teremtheti meg a jövő feltételeit Újkígyóson, illetve a környező településeken is. Hogyha vannak munkahelyek akkor itt maradnak vagy idejönnek az emberek – hangsúlyozta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program első ütemében 500 millió forintból újult meg a park, ahová modern csarnokokat építettek. Az idén befejezett második beruházásra 76 millió forintot nyert az önkormányzat. A felújított telephely bevételt biztosít a városnak.

További programok »

FEL