Újraszentelték az újkígyósi katolikus temető keresztjét

2023. szeptember 15. 17:10 | behir.hu

A jelképet a KDNP "Fogadj örökbe egy keresztet" elnevezésű programja kapcsán újította fel a párt helyi szervezete.

Szentmisével kezdődőtt a kápolna melletti kereszt újraszentelése az újkígyósi Szent Antal temetőben A temetői keresztet Ilyés Zsolt plébános szentelte újra, majd beszédet mondott dr. Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető főtitkára. Köszöntők hangzottak el Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője, dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja, valamint Harangozó Imre néprajzkutató részéről.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt Újkígyós Városi Szervezete csatlakozott a KDNP „Fogadj örökbe egy keresztet!" programjához. A szervezet három kereszt felújítását vállalta idén.

Kettőn, amelyek a katolikus templom mellett vannak, kisebb felújítást, tisztítást, a betűk újraírását kellett megtenni. Ezek elkészültek június 4-ig, a Nemzeti összetartozás emlékmű átadásáig.

 

– A Szent Antal temetőben, a kápolna mellett lévő kereszt teljes felújítást igényelt, el kellett bontani, mivel csak műhelyben lehetett azt elvégezni: a márvány felület csiszolása, hiányzó részek pótlása. A felújítás költségeire adománygyűjtést szerveztünk. A felújításhoz szükséges 350 ezer forint mintegy másfél hónap alatt összegyűlt, a munkálatok Simon Csaba műköves mester műhelyében zajlottak, majd a felújított kereszt visszaállítása is megtörtént – áll a KDNP helyi szervezetének közleményében.

A temetői kereszt felújításához 38 névvel adakozó személy, az Újkígyósi Gazdakör Egyesület, a KDNP Újkígyós Városi Szervezete járult hozzá, valamint név szerint nem ismert adományozók, akik a templomi perselyben, valamint egy fodrászüzletben lévő gyűjtődobozban helyezték el támogatásukat.

 

További programok »

FEL