Már készülnek a jubileumi kolbászfesztiválra: nagyobb lesz a rendezvényterület és jégpálya is épül

2016. február 28. 16:27 | Varga Diána

Hamarosan megnyílik a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon az a felület, ahol asztalokat lehet foglalni októberre, a huszadik, jubileumi Csabai Kolbászfesztiválra. Mivel minden évben több a látogató, a szervezők idén még nagyobb területet szánnak a programnak. Sőt, októberben átadnak egy jégpályát is a CsabaPark mellett, ahol nemcsak korcsolyázni, hanem jéghokizni is lehet majd.

Évről évre rekordok dőlnek meg, minden esztendőben több a versenyző és a látogató a Csabai Kolbászfesztiválon, amely 2015-ben harmadszor érdemelt ki kiváló minősítést a Magyar Fesztiválszövetségtől.

- A programoknak és a hagyományoknak, de leginkább a békéscsabaiaknak köszönhető az, hogy egyre népszerűbb a rendezvény, hiszen az itt élők viszik a hírét. Aki egyszer eljött a kolbászfesztiválra, az legközelebb is vissza szeretne jönni – mondta Hégely Sándor. A fesztiváligazgató hozzátette: csak megbecsülni lehet a látogatók számát, hiszen nem mindenkinek kell jegyet váltania. Az biztos, hogy tavaly több mint százezren fordultak meg a sportcsarnokban, ebből mintegy húszezren külföldről érkeztek. Tavaly az ifjúsági gyúráson több mint 230 csapat vett részt, de a nyugdíjasok is szép számmal versenybe szálltak. A szombati, fő attrakcióra pedig hatszáz csoport nevezett.

A Csabai Kolbászfesztivál szervezői minden évben nagy durranásokkal készülnek, idén a huszadik, jubileumi rendezvényre még jobban kitesznek magukért. A program lassan összeáll, de egyelőre még titok. Hégely Sándor csak annyit árult el, hogy olyan világsztárokat szeretnének meghívni, akik még soha nem jártak Békéscsabán. Már megrajzolták az új sátrak felépítését, helykiosztását is. Idén a kistermelőknek is több helyet biztosítanak, mert tavaly több árusnak nem tudtak helyet adni.

Nemcsak a sportcsarnoknál terjeszkedik a Csabai Kolbászfesztivál. Idővel szeretnék átköltöztetni a rendezvényt a CsabaPark mellé. Azonban addig sem hever parlagon ez a terület, hiszen koncerteket tartanak majd ott. Ősszel pedig valódi jégpályát állítanak fel, ahol nemcsak korcsolyázni lehet, hanem jégkorongozni is, mert szeretnék meghonosítani ezt a sportágat Békéscsabán.

Varga Diána-Fekete Kata

További programok »

FEL