Már csak egy napig lehet megigényelni a barna kukákat

2020. június 10. 19:41 | Hidvégi Dávid

Ismét igényelni lehet a barna kukákat a DAREH Bázis Nonprofit Zrt-től! Június 15-től újraindul a zöldhulladék gyűjtőedények osztása Békéscsabán, de ezúttal nem kell hosszú sorokra számítani. Csak előre egyeztetett időpontban, érvényes és tartozásmentes közszolgáltatási szerződéssel lehet majd a kukákért menni.

Június 15-27. között, mindkét héten hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, illetve június 27-én szombaton szintén 10 és 18 óra között, két helyszínen, a CsabaParkban és a Tondach Orosházi út 88. szám alatti telephelyén osztják majd a zöldhulladék gyűjtőedényeket. A DAREH Bázis Nonprofit Zrt. márciusban már elkezdte átadni az új kukákat, de akkor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az akció. Az ipari területen az eszközök kiosztása alatt több dologra is oda kell majd figyelniük az érkezőknek.

– Az Orosházi úti helyszínen teherforgalom van és sorompóval védett a terület. Itt majd a portaszolgálat kollégái megállítják az érkezőket, akiknek azt kell mondaniuk, hogy a hulladékgyűjtőket jöttek átvenni. Belépés után mindenkinek a kijelölt parkolóhelyen kell megállnia, majd át tudja venni az edényt – emelte ki Holopné Dr. Sztrein Beáta, a társaság általános igazgatója.

 

A zöldhulladék gyűjtőedényeket egyelőre még nem pakolták szét, de június 15-re készen lesznek, mint ahogyan a sátor felállításával is – (Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

A zöldhulladék gyűjtőedényeket egyelőre még nem pakolták szét, de június 15-re készen lesznek, mint ahogyan a sátor felállításával is – (Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

A barna kukát megigénylők a www.dareh.hu honlapon kérhetnek időpontot június 11-ig. Az oldalon először mindenkinek meg kell adnia a vevőazonosítóját és a személyes adatait, majd helyszínt és időpontot választhat. Az edényeket érvényes személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, vagy írásbeli meghatalmazás birtokában lehet átvenni. Fontos, hogy a gyűjtőedényt csak azok a békéscsabai családi házban élő magánszemélyek igényelhetik meg, akik eddig zsákban helyezték ki a zöldhulladékot és rendelkeznek érvényes közszolgáltatási szerződéssel, továbbá nincs díjhátralékuk. Ezt az utolsó negyedéves számla befizetését igazoló csekkel vagy más hitelt érdemlő módon bizonyítani kell.

A városban gondoltak a tavaszi nagytakarítást végzőkre is, mivel a Békéscsabai Városüzemeltetési Kft. konténeres hulladékszállítási akciót hirdetett. A megyeszékhely közigazgatási területén és 10 kilométeres vonzáskörzetében a nem veszélyes hulladék típusokra, úgy mint: lom, építési törmelék, vegyes- és zöldhulladék elszállítására bruttó 19 ezer forintért lehet konténert rendelni.

 

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL