A Magyar Cukrász Ipartestület tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Az édességek hungarikumokat, kedvelt magyar ízeket, gyümölcsöket, szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Az egyik békéscsabai cukrászdában idén is elkészítik az ország tortáját, ami a Mákvirág lett. Németh Beáta cukrász hangsúlyozta, hogy a laikusoknak bonyolultnak tűnhet a recept, de cukrászként idén egészen könnyű dolguk volt.
A verseny kiemelt célja az is, hogy a megmérettetésre benevezett alkotásokban a modern, egészséges alapanyagok találkozzanak a gazdag magyar cukrászati hagyományból ismert összetevőkkel. A cukrászda tulajdonosa azt is elmondta, hogy az év cukormentes tortája, a Zöld Málna szintén népszerű a vásárlók körében.
Márkus Beáta mestercukrász megosztotta stábunkkal: a Mákvirág és a Zöld Málna rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Mint mondta, a mákos összeállítás különösen keresett termék, még azok körében is, akik nem kedvelik előnyben a mákot.
Békés vármegyében is több helyen készítenek a finomságokból, de arról a vendéglátóhelyeknél kell érdeklődni, hogy az ünnep után is forgalmazzák-e ezeket a süteményeket.