Makra Noémi összegzett: Majdnem mindent kihoztam magamból

2019. november 3. 08:28 | behir

Makra Noémi, a Torna Club Békéscsaba sportolója – aki rendszerint Budapesten készül a versenyekre – az év eddigi hónapjait szinte végigversenyezte, számos kiváló eredményt is tudhat maga mögött. Megkértük adjon egy összegzést, vonjon mérleget az esztendőről.

– Milyen volt ez az éved? Mi az, amire legszívesebben emlékszel vissza?

– Nagyon jó érzés volt úgy végigvinni az évet, hogy minden nagyon jól sikerült, és nagyjából mindent ki tudtam hozni magamból. Az előző két év sajnos nem volt az igazi, sokszor megsérültem, ki kellett hagyni versenyeket, de most az eredmények szempontjából is jó hónapok állnak mögöttem. Ezt az évet legfőképpen a világbajnokságra szántuk, ami a közelmúltban volt. Mindenkinek az volt a célja, hogy a csapat a lehető legjobban teljesítsen. De ezen kívül voltak felkészülési versenyek is.

– Mit adott neked a szombathelyi világkupa verseny?

– Nagyon nagy élmény volt, mert még itthon nem is szerepeltem világkupán. Így, hogy meg tudtam nyerni a gerendát, fantasztikusan éreztem magam. Legutóbb egyébként öt éve nyertem gerendát világkupán, de az nem itthon volt.

 

Szombathelyen Noémi aranyérmet szerzett gerendán (Fotó: Magyar Torna Szövetség)

 

– Milyen most a válogatott keret? Milyen érzés volt újra a lányokkal együtt készülni és versenyezni?

– Nagyon nagy összhangban tudtunk dolgozni, és segítettük egymást. Egy jó kis csapat utazott ki a világbajnokságra. Sajnos nem sikerült, amit elterveztünk, mert a legjobb tizenkét csapat között szerettünk volna végezni, hogy tudjunk kvalifikálni az olimpiára. De ezen kívül szerintem mindenki megtette a magáét. Én többet vártam magamtól, mint ahogy sikerült. A korlátom nagyon jól volt, de a gerendáról sajnos leestem. Még talajon indultam, az pedig egy könnyített gyakorlat volt, nyilván tudtam volna erősebbet, de már elfáradtam. Nem is testileg, inkább fejben, így a biztos gyakorlatokra mentünk. Az évzáró versenyünk a mesterfokú tornászbajnokság volt, ami viszont jól sikerült. Összesen a hétvége alatt bemutattam hat gyakorlatot, abból öt sikerült, összetettben harmadik lettem, korláton második, és a gerendát itt is megnyertem.

– Most egy picit itthon vagy Békéscsabán.

– Nagyon jó érzés ide visszajönni, hiszen itt nőttem fel, és hatéves koromtól egészen 2017-ig itt edzettem. Jó látni az itteni tornászokat, ha tudok, próbálok segíteni, amikor itthon vagyok, így én is gyakorlom az edzőséget.

–  Hogyan alakul a következő év?

– Nekem a csapatversenyek lesznek a középpontban, az a fontos, hogy csapatemberként számítsanak rám. Korláton már kitaláltuk, hogy milyen gyakorlatom lesz jövőre. Az szinte teljesen más, mint ami most volt. A gerendán szinte csak pontosítani kell, mert az egy nagyon anyagerős gyakorlat. Talajon fogunk még újítani, hogy még magasabb legyen a kiinduló pontszámom, és az ugrás is marad ugyanaz, ami eddig.

Itthon

1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent.
09:05
FEL