Makra Noémi: Az olimpia adott erőt a folytatáshoz

2018. július 17. 15:56 | Kovács Dávid

Mint arról beszámoltunk, a tornászok hétvégi országos szerenkénti bajnokságát követően Draskóczy Imre kijelölte a glasgow-i Európa-bajnokságon induló csapatot. A magyar együttesben a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina és az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka mellett ott lesz a másfél éves kihagyás után visszatérő Makra Noémi is.

 

– Hogyan vágtál neki ennek az országos bajnokságnak? Mi volt az alapvető célkitűzés?

– Az volt a legfőbb célkitűzés, hogy megcsináljam a gyakorlataimat. Két szeren indultam, korláton és gerendán, mert az kell majd az Európa-bajnokságon is. Végül sikerült megcsinálnom a gyakorlataimat. Gerendán sajnos egyszer leestem, de összességében elég jól sikerült ez a verseny, másfél éves kihagyás után.

 

– Hogyan tekintesz vissza erre az időszakra? Hosszú volt a kihagyás, de ha összességében azt nézzük, akkor a nemzetközi versenyeken nem sikerült rosszul a visszatérés.

– Nem volt könnyű ezt az időszakot így megélni, mert nagyon sok sérülésem volt. Már az a gondolat is megfogalmazódott bennem, hogy abbahagyom. De szerencsére nem így történt. Nagyon örülök, hogy ilyen szépen vissza tudtam hozni magamat másfél év után.

 

– Mi az, ami a legtöbbet segített? Mi az, ami erőt adott a folytatáshoz?

– Először is az, hogy szeretnék kijutni az olimpiára. A 2020-as tokiói játékokra összeállhat egy nagyon jó csapat, az a cél, hogy kijussunk. Ez adta a legnagyobb erőt. Ha a csapatot tudom segíteni, az nekem is erőt ad.

 

– Hogyan alakul a következő napok, hetek programja? Jelenleg hátráltatja sérülés a munkádat?

– Most is küzdök egy kisebb sérüléssel, derékfájással, de igyekszünk kezelni, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön, mert két hét múlva kezdődik az Európa-bajnokság. Napi két edzéssel készülünk, próbálunk arra koncentrálni, hogy összerakjuk a gyakorlatokat.

 

– Mivel lennél elégedett ezen az Európa-bajnokságon? Mi az, amit a szövetségi kapitány kitűzött a csapatnak? Mi lesz a cél a kontinensviadalon?

– Először is az a legfontosabb, hogy mindenki csinálja meg jól a gyakorlatát, utána majd meglátjuk, hogy ez milyen eredményre lesz elég. Jó lenne előrelépni, mert a csapat 2016-ban bejutott a fináléba és végül nyolcadik lett. Most az lenne a cél, hogy legalább megtartsuk ezt a helyet, de ha előre tudunk lépni, az még jobb lenne.

FEL