Makettkiállítás a Csabagyöngyében

2016. szeptember 19. 13:21 | behir.hu

Háromszázötven mini repülőgép, harci jármű és dioráma is helyet kapott a 22. Nemzetközi Makett Kiállításon, ami a KIT Makett Klub szervezésében zajlott a Csabagyöngye Kulturális Központban. A leköszönő klubvezető, Fekete László, a kiállításon mesterlevelet is kapott.

Szeptemberben az ország összes makett- és modellklubja meghívást kapott a több mint két évtizedes múltra visszatekintő eseményre. A békéscsabai Nemzetközi Makett Kiállítás kitűnő lehetőséget nyújtott a fiataloknak arra, hogy megismerkedjenek ezzel a már sportágnak számító "hobbival".

A kétnapos rendezvényre Romániából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. Az érdeklődők a kiállítás mellett vadászpilóták előadásain, látvány makettezésen és airsoft bemutatón is részt vehettek. A versenyt negyven kategóriában hirdették meg. A díjakat Szabó „Topi” Zoltán nyugállományú vadászpilóta adta át. Mint mondta, ugyan neki nem lenne türelme ehhez a hobbihoz.

 - Igyekszem szakmai szemmel is megnézni a repülőgépek mini másait. Több mint 10 évig repültem pilótaként ezeken a gépeken, és minden elismerésem azoké, akik időt nem sajnálva összerakják ezeket a bonyolult járműveket - osztotta meg velünk véleményét az egykori vadászpilóta.

– Idén is sok érdekes alkotást hoztak a makettezők. A szuperszonikus repülőgépek és a diorámák között is voltak nagyon szép darabok – mondta Fekete László, a KIT Makett Klub vezetője, aki átadta a stafétát utódjának, Bodó Imrének. A hálás klub a leköszönő vezetőnek egy plakettet és mesterlevelet is adott eddigi fáradhatatlan munkája elismeréséül.

 

FEL