Májusban lesz lomtalanítás Békéscsabán, íme az ütemezés!

2021. április 14. 15:11 | behir

A hatósági házi karantén alatt álló ingatlanoktól nem szállítják el a lomhulladékot.

 

Májusban két alkalommal, két körzetben zajlik lomtalanítás Békéscsabán. 

- 2021. május 8- án szombaton, az I. körzetben: Jamina (Szarvasi út - Budapest vasútvonal - Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca)

- 2021. május 15-én szombaton a II. körzetben: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők

A város körzetei a lomtalanításakor

 

– A társaság a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el. A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatják – áll a DAREH BÁZIS közleményében.

A vállalat arra kéri a lakkoságot, hogy a lomokat – a gyűjtési naptárban meghatározott napokon, reggel 06:00 óráig – a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki. (Ne az úttestre, ahol akadályozhatja a forgalmat.)

Részletes tájékoztatás a társaság honlapján olvasható.

Lomtalanításkor kirakható és nem elszállítható hulladék. Forrás: DAREH

Lomtalanításkor kirakható és nem elszállítható hulladék. Forrás: DAREH

 

Forrás: DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.

További programok »

FEL