Június 3-án és 10-én lomtalanítás lesz Békéscsabán

2023. május 31. 11:56 | behir.hu

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a társaság Békéscsabán június 3-án, szombaton az I. körzetben és június 10-én, szombaton a II. körzetben lomtalanítási napot tart. Az elektronikai hulladékot pedig két helyszínen, június 6-án és 8-án lehet leadni.

Lomtalanítása körzetek

 1. körzet: Jamina (Szarvasi út - Budapest vasútvonal - Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca.
 2. körzet: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a lakosságnál (természetes személy ingatlanhasználók háztartásában) feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el. A közszolgáltató gazdálkodó szervezetektől, egyéb intézményektől, lomhulladékot nem szállít el.

Kérjük, hogy a lomokat reggel 6 óráig, a lakóház előtti, a hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, ne az úttestre tegyék, mert azzal akadályozhatják a forgalmat.

 A lomhulladékot a társaság munkatársai kézzel helyezik a járműbe, ezért felhívjuk a lakosság figyelmét, és kérjük, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a cég munkatársai kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

A meghirdetett időponton túl, valamint az ömlesztett módon kihelyezett hulladék, vagy lomhulladéknak nem minősülő hulladék (gumihulladék, elektronikai hulladék, építésből, bontásból származó hulladék, veszélyes hulladék stb.) illegálisan kihelyezett hulladéknak minősül, így azokat a továbbiakban sem áll módunkban elszállítani. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az illegális hulladék elhelyezése hatóságilag tilos, mely hatósági eljárás megindítását vonhatja maga után!

 

Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

 • egyes hulladéktípusok esetében, a DAREH által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
 • a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által üzemeltetett hulladékudvarokon.

A lomtalanításról ügyfélszolgálatunktól kaphat részletes tájékoztatást. Postacím: 5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 4-6., telefon + 36-66/447-150, e-mail: ugyfelszolgalat@grnkft. hu, szallitasi-informaciok@grnkft.hu. Honlap: www.dareh.hu

 

Elektronikai hulladék gyűjtése

 

A békéscsabai lakosok elektronikai hulladékgyűjtésen az alább felsorolt, a háztartásokban használt berendezéseket adhatják le:

 • Nagy háztartási gépek: hűtőgép, fagyasztó, légkondicionáló, mosógép, centrifuga, elektromos tűzhely, sütő-főzőlap, mikrohullámú sütő, elektromos radiátor-hősugárzó, villanybojler.
 • Kis háztartási gépek: porszívó, szőnyegtisztító, elektromos varrógép, vasaló, kenyérpirító, olajsütő, kávéfőző, vízforraló, elektromos konyhai vágó- és aprító eszközök, hajszárító-sütő, elektromos borotva.
 • Szórakoztató elektronikai berendezések: rádió, televízió, video- és audio-berendezések és eszközök, Hifi-berendezések, elektromos hangszerek.
 • Információs és távközlési berendezések: számítógép, nyomtató, egér, képernyő, billentyűzet, másológép, elektromos írógépek, telefonok, adó-vevők, fax, üzenetrögzítő.
 • Kerti kisgépek: elektromos fűnyíró, sövényvágó.
 • Háztartási hobbi- és barkácsgépek: fúrógép, sarokköszörű.
 • Világítástechnikai berendezések: lámpatestek, armatúrák.

Nem adhatók le: A rongált, szétszedett, törmelékes vagy erősen szennyezett állapotú elektronikai berendezések, az orvostechnikai eszközök, földfém kábel, ipari alu-kábel, koax kábel, fénycsövek, autó akkumulátor, elem, izzó, napelem, nyerőgépek. 

Gyűjtés helye

Gyűjtés ideje

Jamina, Mazán L. u. 18.

2023. június 6., kedd

8.00–16.00 óráig

CsabaPark, Gyulai út 61/2.

2023. június 8., csütörtök

8.00–16.00 óráig

 

A szolgáltató gazdálkodó szervezetektől, egyéb intézményektől, szervezetektől elektronikai hulladékot NEM vesz át!

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló további részletes információk a www.dareh.hu oldalon érhetőek el.

Kérjük, a fentiek betartásával járuljon hozzá a település tisztaságához! Védje a környezetet Ön is!

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
11:45
FEL