Május 27-28-án repülőnap lesz a békéscsabai repülőtéren

2017. május 16. 10:43 | Mikóczy Erika

  Május utolsó hétvégéjén több repülőgéptípust láthatnak, esetenként ki is próbálhatnak azok, akik ellátogatnak a repülőnapra, a békéscsabai repülőtérre. A szervezők nemcsak a repülés, a repülők szerelmeseire gondoltak, gyermeknap alkalmából kézműves programokat…

 

Május utolsó hétvégéjén több repülőgéptípust láthatnak, esetenként ki is próbálhatnak azok, akik ellátogatnak a repülőnapra, a békéscsabai repülőtérre. A szervezők nemcsak a repülés, a repülők szerelmeseire gondoltak, gyermeknap alkalmából kézműves programokat is kínálnak.  

 

Május utolsó hétvégéjén ejtőernyős ugrásokkal, bemutató repülésekkel várják a szervezők a repülés iránt érdeklődőket. A nézők megtekinthetik, milyen a vitorlázó-vontatás, a vitorlázó műrepülés, emellett mezőgazdasági repülőt és siklóernyő-bemutatót is láthatnak, sőt azt is megtudhatják, mi az a betyárlézer. Várnak mindenkit, aki szereti kémlelni az eget, szeret repülni, gyönyörködni például az olyan különleges gépekben, mint a Rubik Ernő tervezte „Kánya”, vagy csak szeretne a szabadban eltölteni néhány órát.

 

A Békés Airport Kft. és a Kvasz András Békés Megyei  Repülő és Ejtőernyős Egyesület nem titkolt  célja, hogy a látogatók megismerjék tevékenységüket, és megszeressék a repülést, esetleg kedvet kapjanak ahhoz, hogy részt vegyenek egy olyan tanfolyamon, mely végén kézbe kaphatják a „szakszó”-t, azaz a pilóta jogosítványt. A rendezvényen hozzáértőktől kaphatnak információt mindazok, akik érdeklődnek a repülő eszközök tulajdonságai, sajátosságai iránt.

További programok »

FEL