A repülés szerelmeseié a hétvége

2016. május 28. 18:10 | Varga Diána

Cessna, Autogyro, Dragonfly, és még sok más géptípust láthattak és próbálhattak ki azok, akik kilátogatnak a Kvasz András repülőnapra, a békéscsabai repülőtérre. A program még nem ért véget, vasárnap a gyerekek mellett a repülésé lesz a főszerep.

Május utolsó hétvégéjének mindkét napján ejtőernyős ugrások, bemutató- és sétarepülések várják a repülés iránt érdeklődőket, a gyerekeknek pedig ezzel párhuzamosan kézműves foglalkozásokkal és sárkányeregetéssel készülnek a szervezők. A Békés Airport Kft. célja, hogy a látogatók megismerjék tevékenységüket, és megszeressék a repülést.

Kovács Bertalan, a Kvasz András Békés Megyei  Repülő és Ejtőernyős Egyesület elnöke szerint gyakorlatilag minden gép speciális, amit az első, kifejezetten a repülésnek szentelt napon megnézhettek az érdeklődők, hiszen mindet más feladatokra tervezték. A levegőbe emelkedett például egy Autogyro, amely habár nagyon hasonlít egy helikopterre, egyáltalán nem az. Specialitása, hogy egy toló légcsavar hajtja előre a gépet, de magát a rotort nem hajtja motor: mégis hasonlóképp repül, mint egy helikopter: szinte helyből fel- és leszáll. "Az ember ősi vágya a repülés, akik még életükben nem jártak odafönn, kezdetben tartanak a légi utazástól, a rutinosak pedig visszajáró vendégek" - tette hozzá az elnök.

A légiparádé és a sétarepülés mellett mintegy 15 repülőgépet is kiállítottak, köztük ritkaságokat is - tájékoztatott Antalfay Gábor, a Békés Airport Kft. vezetőke, aki hozzátette: vasárnap a légi programok mellett a gyerekere is célzottan gondoltak, hiszen ingyenes, többféle játéklehetőséget biztosítanak nekik.

További programok »

FEL