A csabai iskolák már készülnek arra, hogy mérniük kell a diákok hőmérsékletét

2020. szeptember 14. 18:22 | Csiffáry Zsuzsanna

Magyarország miniszterelnöke szombaton este exkluzív interjújában hangsúlyozta, hogy a kormány készen áll a járvány megfékezésére. Beszélt arról is, hogy a közoktatásban – a fertőtlenítésen túl – a hőmérséklet mérését is be kell vezetni.

A koronavírus a második hullámába lépett, amit a kormány már sokkal felkészültebben tud kivédeni. Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy érezhető minden magyar állampolgáron az aggodalom, de a kormánynak van haditerve. Eszerint hozzák meg döntéseiket, amelynek célja, hogy az ország továbbra is működőképes maradhasson.

Többek között, kötelező a közoktatásban a rendszeres fertőtlenítés, illetve októbertől a napi hőmérséklet ellenőrzése is a diákok és munkatársak esetében.

Köveskúti Péter a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium igazgatója úgy nyilatkozott, hogy hat speciális lázmérőt kell beszerezniük ahhoz, hogy október elsejétől az ügyeletes kollégáik mérni tudják majd a beérkező diákok hőmérsékletét. 

– Meg kell majd szerveznünk, hogy minden ajtóban legyen valaki, több embert bevonva tudunk ennek eleget tenni. Intézményünkben egyébként is odafigyelünk arra, hogy a járványügyi szabályoknak mindenben megfeleljünk – nyilatkozta Vida András, a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. 

 

 

További programok »

FEL