"Fő a biztonság és a támogató közeg" – Új tanév a csabai oktatási intézményekben

2021. augusztus 24. 17:14 | Csiffáry Zsuzsanna

Füzetek, tollak, színes ceruzák, vonalzó, iskolatáska – lassan elkezdődik az iskola, és minden szükséges eszköz a helyére kerül. Nemcsak az iskolások, hanem az intézmények is készülnek a diákok visszafogadására és az új tanévre. Békéscsabai intézmények képviselőit kérdeztünk arról, hogy hol tartanak a tanévkezdést illetően.

Augusztus utolsó napjaiban a teljes takarítás időszakát élik az iskolák. Az intézmények munkatársai a napokban készítik fel a tantermeket a diákok fogadására. A tankönyvek is megérkeztek az iskolákba. 

– Számunkra fontos a biztonság és a támogató közeg. Éppen ezért a kollégák közül is sokan felvették a védőoltásokat, illetve a diákokat is ösztönözzük arra, hogy használják a bejáratnál látható kézfertőtlenítőt. Igyekszünk mindenben segíteni egymás munkáját, beleértve a diákokat is – tette hozzá Köveskúti Péter a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Szakgimnázium Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatója. Hozzátette, hogy a maszkviselés ugyan nem kötelező az intézményben, de egyes kollégák kérhetik a maszkok órai használatát.

A Lencsési általános iskolában is javában készülnek a szeptemberre.

– A korábbi évekhez hasonlóan készülünk a tanévkezdésre. Bízunk abban, hogy minden zökkenőmentesen fog lezajlani. A napokban kaptuk meg a tankönyveket is, ezeket jelenleg is rendszerezzük. Természetes aggodalom mindenkiben van az új tanévet illetően. A napokban megkaptuk a 12 éves kornál idősebb gyermekek oltására vonatkozó szabályzatot, amelynek igyekszünk majd megfelelni – válaszolt kérdésünkre Vida András igazgató. 

Galéria

 

 

További programok »

Itthon

FEL