Magyarország kígyófajai: Új kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban

2022. november 7. 18:10 | behir

Az ősz folyamán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztályának kiállítás sorozata vendégeskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

A szeptemberi, hazai békafajokat és az októberi, itthoni gyíkfajokat ismertető kiállítás után novemberben a kígyófélék jutottak főszerephez. Aki ebben a hónapban látogat el a szarvasi Körösvölgyi Állatparkba, a kiállítás segítségével részletes ismereteket szerezhet ezekről a környezetünkben is előforduló hüllőkről. 

A kiállítás személetesen mutatja be az egyes kígyófélék jellemzőit, hazai elterjedési területeit és természetvédelmi helyzetét. Ki gondolta volna például, hogy a parlagi viperának ritkasága miatt egyedenként 1 000 000 Ft a természetvédelmi értéke, hogy a kockás sikló, ha zaklatják, bűzös váladékot ürít vagy halottnak tetteti magát, vagy, hogy a haragos sikló hossza, akár a 2 métert is elérheti. E különleges élőlényekről még több érdekesség tudható meg az időszaki kiállításon.    

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vándorkiállítása november végéig tekinthető meg. A Körösvölgyi Állatpark nyitva tartásáról, elérhetőségéről erre linkre kattintva lehet tájékozódni: https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Forrás: kmnp.hu

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL