Magyarország kígyófajai: Új kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban

2022. november 7. 18:10 | behir

Az ősz folyamán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kétéltű- és hüllővédelmi szakosztályának kiállítás sorozata vendégeskedik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

A szeptemberi, hazai békafajokat és az októberi, itthoni gyíkfajokat ismertető kiállítás után novemberben a kígyófélék jutottak főszerephez. Aki ebben a hónapban látogat el a szarvasi Körösvölgyi Állatparkba, a kiállítás segítségével részletes ismereteket szerezhet ezekről a környezetünkben is előforduló hüllőkről. 

A kiállítás személetesen mutatja be az egyes kígyófélék jellemzőit, hazai elterjedési területeit és természetvédelmi helyzetét. Ki gondolta volna például, hogy a parlagi viperának ritkasága miatt egyedenként 1 000 000 Ft a természetvédelmi értéke, hogy a kockás sikló, ha zaklatják, bűzös váladékot ürít vagy halottnak tetteti magát, vagy, hogy a haragos sikló hossza, akár a 2 métert is elérheti. E különleges élőlényekről még több érdekesség tudható meg az időszaki kiállításon.    

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vándorkiállítása november végéig tekinthető meg. A Körösvölgyi Állatpark nyitva tartásáról, elérhetőségéről erre linkre kattintva lehet tájékozódni: https://www.kmnp.hu/hu/nyitva-tartas-a-korosvolgyi-allatparkban

Forrás: kmnp.hu

További programok »

Itthon

Víz világnapi rajzpályázatot hirdetett az Alföldvíz – Kirándulás volt a jutalom

Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak kedden délután adták át a szolgáltató békéscsabai központjában.
10:12
FEL