Erdőn-mezőn kamerával – új időszaki kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban

2021. május 24. 17:34 | behir

Erdőn-mezőn kamerával címmel új, időszaki természetfotó kiállítás nyílt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

Az érdeklődök a Körösvölgyi Állatpark látogatóközpontjának épületében csodálhatják meg Pabar Zoltán természetfotós alkotásait, melyek egy része, a nemzeti park, illetve az Alföld területén került megörökítésre, de akad közöttük nemzetközi kitekintésű fotó is.

A cserkeléses és les-technikákkal készült, lebilincselő pillanatfelvételeken a füves puszta, a vizes élőhelyek és az erdő élővilága egyaránt visszaköszön. A képek között látható többek között a 2017-es Év természetfotósa pályázaton 2. helyezéssel díjazott Vadászó hiúz fotóját, de találkozhatunk a felvételeken farkassal, medvével, rétisassal, búbosbankával, jégmadárral és szalakótával is.

Az alkotó, fotóival azt a törékeny és sérülékeny világot mutatja be, amit a rohanó hétköznapokban nagyon sokan észre sem vesznek.

A kiállítás a Körösvölgyi Állatparkban tekinthető meg.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

További programok »

Itthon

Tágra nyitották a patikák kapuit, Vésztőn ünnepelt a gyógyszerész szakma

Az országos rendezvénysorozat részeként Békésben is patikanapot tartottak szerdán. A rendezvény házigazdája ezúttal Vésztő volt. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal a gyógyszertárakban zajló szakmai munkát és a szolgáltatások sokszínűségét.
2023. június 7. 16:31
FEL