Titkok a Körösvölgyi Állatpark új időszaki kiállításán

2023. március 1. 09:15 | behir.hu

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság 2023. március 1-én új időszaki kiállítást mutat be Szertár titkok címmel a Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelyén.

Az igazgatóság munkatársai hajdani iskolai, múzeumi szertárak sajátos hangulatát idéző, majd kétszáz kiállított természettudományos tárgy felhasználásával állították össze a tárlatot, köztük számos relikviával és érdekességgel. A kiállítás célja, hogy az intézmény munkatársai bemutassák a régi iskolai, múzeumi szertárak gyűjteményeit. Felgyorsult, digitális világunkban kuriózum megtekinteni a múltbéli természettudományos oktatás, szemléletformálás tárgyi emlékeit, melyek az élővilág iránti érdeklődés felkeltésében, annak megismerésében és megóvásában is ösztönző értékkel bírnak.

A hagyományos tárlókban, szekrényekben a vendégek találkozhatnak madarak, emlősök, hüllők muzeális értékű preparátumaival, kőzet- és ásványféleségekkel, őslénytani leletekkel, fizikai kísérleti eszközökkel is. Kit ne érdekelne, hogy néz ki egy óriás repülőkutya, egy fűrészes rája, egy kilencöves tatu, vagy egy szirti sas csontváza, vagy egy mamut combcsontja. A madár preparátumok között látható egy 1970-es években Békés megyében elejtett fakó keselyű, illetve egy, a neves svéd ornitológus, Bengt Berg által gyűrűzött apácalúd is. 

A részletekről itt tájékozódhatnak. 

 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL