Békákkal és hüllőkkel lehet ismerkedni az ősszel Szarvason

2022. szeptember 8. 19:11 | behir.hu

Ősszel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület három utazó kiállítása is megtekinthető lesz a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén, a Körösvölgyi Állatparkban.

Ezúttal hazánk kétéltűi és hüllői kapják a főszerepet, melyek közül elsőként a békafajok mutatkoznak be - írja honlapján a Körös-Maros Nemzeti Park. Mint írják, azért esett rájuk a választás, mert ez a méltatlanul kevés figyelmet kapó állatcsoport a környezetszennyezés és a klímaváltozás hatásainak különösen kitett. A hazai békafajok egyedeinek létszáma az elmúlt évtizedekben megfogyatkozott, ezért különösen fontos, hogy saját környezetünkben is odafigyeljünk rájuk. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kiállításában a 12 hazai békafaj látványos és egységes paneleken, szemléletes módon mutatkozik be. A kiállítás feltárja az egyes fajokra vonatkozó alapinformációkat, elterjedésüket, természetvédelmi értéküket is. A szeptember végéig megtekinthető anyagot a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium régi időkből megmaradt gazdag szertárának békákkal kapcsolatos szemléltető preparátumai teszik még érdekesebbé.

A békákrül szóló kiállítás egész szeptemberben megtekinthető, októberben érkezik a gyíkokat bemutató tárlat, majd a sorozat a kígyókkal zárul novemberben. További információk a nemzeti park honlapján érhetők el. 

További programok »

FEL