Magyarország is megpályázza az olimpiarendezést

2022. május 29. 09:30 | behir.hu

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol a résztvevők kinyilvánították szándékukat, hogy Magyarország pályázna a 2036-os olimpia megrendezésére.

Magyarország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését, erről a szándékról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszélt szombati közgyűlésén.

2024-eben Párizs, a 2028-ban Los Angeles, 2032-ben pedig az ausztráliai Brisbane ad otthont. A számítások szerint a 2036-os olimpiát ismét egy európai ország rendezheti meg, így Magyarország erre nyújtja majd be pályázatát.

Az évi rendes közgyűlésen 40 igen, egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett módosították a szervezet alapszabályát. Gyulay Zsolt, a MOB megválasztott elnöke elmondta, hogy az alapszabály-módosítás fő célja a tagság körének bővítése, valamint a delegálási rendszer visszaállítása.

Hozzátette: a delegáló szervezetek köre kibővül, ezentúl nem kizárólag a sportszövetségek jogosultak tagokat küldeni, hanem az olimpiai mozgalomban jelentős szerepet betöltő egyéb szervezetek is.

Szabó Tünde sportért felelős volt államtitkár a közgyűlés elején bejelentette, hogy a jövőben kormánybiztosként és országgyűlési képviselőként folytatja munkáját, az államtitkári teendőket pedig Schmidt Ádám veszi át, aki külföldi útja miatt nem volt ott a közgyűlésen.

Forrás: MTI

További programok »

FEL