Magyarország 11 híres épülete gyufákból

A VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárában mutatták be Körmendi Ferenc makettkészítő, gyufából készült alkotásait. 

Körmendi Ferenc hobbi makett készítő valóságos álmot alkotott, több százezer gyufa felhasználásával. Alkotóként a 60-as évektől dolgozik maketteken, melyek a valóságos épületek hibátlan méretarányosan lekicsinyített másai.

Az elképesztő mini látványvilágban megelevenedik Magyarország 11 híres épülete, többek között a 140 éves Nyugati Pályaudvar, a Budapesti Operaház, a Szent István Bazilika, a szegedi Fogadalmi Templom, valamint az Országház.

Természetesen vannak további tervei makett készítés terén, ami igen komoly, fegyelmezett és rengeteg befektetett munkát igényel.

– A legtöbb alkotásom körül-belül 1-2 évet vesz igénybe. Ez nem egyről a kettőre megy, komoly munka, háttérmunka szükséges hozzá, hogy élethűen tudjam ábrázolni – fogalmazott Körmendi Ferenc.

A KIT Makett Klub alapítója az ünnepi megnyitón méltatta Körmendi Ferenc munkásságát, alkotásait. Fekete László azonban a makettezés rejtelmeit is elárulta a nagyközönség előtt.

-Az emberek többsége türelmetlennek születik és hamar el akarja élni a céljait, vágyait. A makettezés az a hobbi, ami rákényszeríti az embert arra, hogy türelmes legyen. A befektetett munka határozza meg a végeredményt. A mai világban a türelem egy igazi kincs. Az emberek sietnek, kapkodnak, ha valaki azonban türelmes, akkor előbb-utóbb kialakul a kézügyessége is és ha ez a kettő párosul, akkor ezt az élet más területein is tudja használni majd – tájékoztatott Fekete László, a KIT Makett Klub alapítója.

A gyufa makett épület kiállítás 2017. november 20-ig látogatható. A kiállítás látogatása díjtalan.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,