Magyar Liberális Párt: Hallgatni kevés. Mondjunk IGEN-T Európára!

2016. szeptember 7. 14:06 | Laczkó Viktória

Hallgatni kevés. Mondjunk IGEN-T Európára! címmel tartottak pódiumbeszélgetést a békéscsabai liberálisok az Elefánt Klubban. Szent-Iványi István, külpolitikával foglalkozó szakpolitikus itt elmondta: a közelgő kvótanépszavazás kapcsán nem értenek egyet a bojkottal, ha „valakinek véleménye van valamiről, akkor álljon ki vele és mondja el.”

Egy pódiumbeszélgetésre hívták el a békéscsabai liberálisok a külpolitikával foglalkozó szakpolitikust Szent-Iványi Istvánt. A rendezvény a kvótanépszavazás köré épült. A liberálisok szerint a bojkott nem elég, a véleménnyel rendelkezők menjenek e a kvótanépszavazásra. 

Fülöp Zoltán a Magyar Liberális Párt békéscsabai szervezete elnöke úgy gondolja: - egy demokráciában el kell menni és véleményt kell formálni. És a véleményformálás, a szembenállás a jelenlegi hatalommal az a legjobb, amit tehetünk. Elmegyünk és ellene foglalunk állást. Ez a legegyszerűbb döntés.

A kvótanépzavazés uniós visszhangja 

A párt szerint az igennel szavazók az európai Magyarország értékrendjét képviselik. Szent-Iványi István külpolitikával foglalkozó szakpolitikus elmondta: ennek a népszavazásnak nem túl kedvező a visszhangja az unión belül. - Úgy értékelik, hogy ez a népszavazás egy Európa-ellenes népszavazás, amely meg akarja akadályozni azt, hogy közös európai megoldás jöjjön létre a menekültügyben. Mi azt szeretnénk, ha Magyarország továbbra is részese maradna az európai együttműködésnek, vállalná a részét, ami rá tartozik a szolidaritásból, és együttműködve próbálná megtalálni ennek a súlyos válságnak, a menekültválságnak a megoldását.

Bár jogi következményekkel nem jár együtt a szavazás, a szakpolitikus szerint számít az igennel és nemmel szavazók aránya, ahogy fogalmazott, neki „az elsöprő győzelem megakadályozása” a tét.

További programok »

FEL