Magyar Kupa: Triplázhat a Békéscsaba

2018. március 13. 15:11 | behir.hu

A nőknél a Békéscsaba megvédené címét, míg a férfiaknál a Kecskemét és a Kazincbarcika pályázik a Szolnok "trónjára" a röplabda Magyar Kupa hétvégi, érdi döntőjében.

 "A Magyar Kupa négyes döntője mindig különleges alkalom, az elmúlt években rendre nagy csatákat hozott. Remélem, idén sem lesz ez másképp" - fogalmazott Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón. Hozzátette, Magyarország legjobb nyolc csapata jutott be a négyes döntőbe, így mind a négy találkozón színvonalas összecsapásra számít. 

A férfi döntő résztvevői közül a 11 év után finalista Kazincbarcika játékosa, Szabó Dávid elmondta, szeretnék megőrizni szezonbeli  veretlenségüket, s az a tervük, hogy hosszú idő után ismét hazavigyék Barcikára a Magyar Kupát. A Kecskemét vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic kiemelte, a bajnoki alapszakaszban két kiváló mérkőzést játszottak szombati riválisukkal, s képesnek érzi csapatát arra, hogy megfossza hazai veretlenségétől a borsodi együttest.

A női finálé résztvevői közül a hétfőn edzőt váltott Nyíregyháza válogatott liberója, Tóth Fruzsina kijelentette, szeretnék megszerezni az aranyérmet, de ez a célja a címvédő Békéscsabának is. "Női röplabdában egy meccsen bármi megtörténhet, nagy motiváció számunkra, hogy véglegesen miénk lehet az MK-trófea" - utalt a csabaiak válogatott centere, Dobi Edina arra, hogy amennyiben a BRSE 2016-os és 2017-es elsősége után sorozatban harmadszor is megnyeri a kupát, megtarthatja a vándorserleget. Az eseményre jegyek még korlátozott számban kaphatóak. A vasárnapi női döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

A Graboplast Magyar Kupa döntő programja (Érd Aréna):
szombaton a férfiak: a 3. helyért: 15:30 Fino Kaposvár SE-Pénzügyőr SE 
döntő: 18:00 HÉP-Kecskeméti RC- Vegyész RC Kazincbarcika 
    
vasárnap a nők: a 3. helyért: 15:30 Jászberény VT-Vasas Óbuda 
döntő: 18:00 Fatum-Nyíregyháza - Linamar-Békéscsabai RSE 

forrás:MTI

További programok »

FEL