Magyar Kupa: A DVTK érkezik Békéscsabára

2020. október 10. 20:12 | Kovács Dávid

A Magyar Labdarúgó-szövetség az M4 Sport élő adásában, a hétszeres kupagyőztes Szekeres Tamás és a háromszoros győztes Tököli Attila - aki jelenleg éppen a Békéscsaba asszisztens edzője - közreműködésével elkészítette a Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolását.

A 2020-2021-es MOL Magyar Kupa 480 csapat nevezésével indult el országszerte - írja a szövetség hivatalos oldala. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes jutott tovább. A 128 klubot felsorakoztató főtábla első körét szeptember 18-20-án játszották a csapatok, illetve néhány, a koronavírus-járvány miatt elmaradt párharcot a napokban pótoltak.

Miután az utolsó továbbjutó kiléte is biztossá vált, szombat este a hétszeres kupagyőztes Szekeres Tamás, illetve a három kupagyőzelmet magáénak tudó, a Békéscsaba asszisztens edzőjeként dolgozó Tököli Attila sorsolta ki az MK 7. fordulójának párosításait az M4 Sport stúdiójában. A 64 még talpon lévő csapat között van az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga teljes mezőnye, de az NB III. mellett a megyei I. osztályból is jutottak el idáig együttesek.

A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek. Az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, azonos osztályú ellenfelek esetén pedig az a csapat nem szerepelhet otthon, aki az előző körben saját pályán játszhatott.

A találkozókat október 27. és 29. között rendezik meg.

Az egyetlen versenyben maradt Békés megyei csapat, az NB II-ben jól szereplő és a tavaly Ferencvárost búcsúztató Békéscsaba 1912 Előre az élvonalbeli Diósgyőri VTK csapatát fogadja majd. 

A MOL Fehérvár Gárdonyba utazik, a címvédő Honvéd pedig a Csácsbozsok-Nemesapáti SE ellenfele lesz. Az előző kiírásban döntős Mezőkövesd a Gyöngyöst kapta. A BL-szereplő Ferencváros nem utazik messzire, a Bicske ellenfele lesz.

 

További programok »

FEL