Koszorúzással és író-olvasó találkozóval ünnepeltek a Lencsésin

2023. április 11. 17:34 | Fajó Attila

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. A Lencsési Közösségi Ház – mely közművelődési feladatait a békéscsabai József Attila-lakótelepen látja el – a szokásoknak megfelelően a jeles naphoz kapcsolódva szervezett koszorúzást és megemlékezést, majd Péter Erika költővel tartott író-olvasó találkozót.

A lakótelep tömbjei közt található József Attila szobornál Hevesi Imre gitárjátékát hallgatták meg az összegyűltek és a közösségi ház nyugdíjas klubjának és természetjáró körének tagjai szavaltak el válogatott költeményeket.

 

Farkas Zoltánné is szavalt a költészet napi ünnepségen

Farkas Zoltánné is szavalt a költészet napi ünnepségen

 

Farkas Zoltánné is szavalt az ünnepségen, aki nyugalmazott tanítóként mindig is fontosnak tartotta a kultúra szeretetének versekkel történő megerősítését. Mint fogalmazott: régen a gyermekeket oktatott, ma a felnőttekhez szeretné eljuttatni azt az üzenetet, hogy a vers érték.  

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok világhírű költőnk van, elég csak a 200 éve született Petőfi Sándorra gondolni – erről már Takács Péter tagintézmény-vezető beszélt, aki hozzátette: mindenkinek van kedvenc verse, vagy kedvenc költője, ez pedig felüdíti a lelket.

Az ünnepély a József Attila szobor megkoszorúzásával ért véget.

 

Rendhagyó író-olvasó találkozó Péter Erikával

 

Stílszerűen folytatódott tovább a költészet napi program, hiszen rendhagyó keretek között Péter Erika tartott újonnan megjelenő kötete kapcsán író-olvasó találkozót. A résztvevők Csomós Lajos színművész előadásában hallhatták a költő verseit: az új kötet öt fejezetéből választott öt szerzeményt, nem kis meglepetést okozva ezzel azok írójának is.

 

Péter Erika költő és Csomós Lajos színművész

Péter Erika költő és Csomós Lajos színművész

 

– Ez a nap a költészet dicsérete, amely egyidős az emberiséggel és szórakoztatja, felemeli azokat, akik művelik vagy kedvelik azt – fogalmazott a költő.  

 

Galéria

További programok »

FEL