Könyv csere-berét hirdetett a Lencsési Közösségi Ház a magyar kultúra napján

2022. január 22. 14:51 | Vincze Attila

A magyar kultúra napja alkalmából "Hozz egy könyvet, vigyél egyet!" címmel hirdetett könyv csere-bere programot a Lencsési Közösségi Ház szombaton. Az esemény vendége Péter Erika irodalmi Prima-díjas költő volt.

A Lencsési Közösségi Ház több rendezvénnyel is várja az érdeklődőket a magyar kultúra napja alkalmából, ennek egyik állomása volt a szombat délelőtti könyv csere-bere. A művelődési ház vezetője elmondta, hogy magát az akciót még korábban, a pandémiás időszak kezdetén hirdették meg, most pedig egy külön rendezvényen népszerűsítik az olvasást. 

– Mivel mindig volt érdeklődés, minden nap jöttek páran, akik hoztak-vittek könyvet, ezt a pandémia után is fenntartottuk. Nagyon egyszerű a dolog, ugyanis bejön valaki egy könnyvel, megtetszik neki egy másik, elviszi, helyette letesz egyet és akkor ezzel is terjesztjük a kultúrát – fogalmazott Takács Péter

 

Fotó: Rusz Richárd / behir.hu

 

Az esemény vendége és segítője Péter Erika, Békés megyei irodalmi Prima-díjas költő volt, akitől ezúttal a saját dedikált köteteit is meg lehetett vásárolni. A Lencsési lakótelepen élő írónő nagyon jó kezdeményezésnek tartja a könyvek cserélgetését, hiszen a boltokban egyre drágábban juthatnak új könyvhöz az olvasók. Úgy véli, ez a gyerekek számára is egy jó lehetőség.

– A gyerekek akkor szoktak jönni, amikor kiolvasták a kedvenc könyvüket, persze az is lehet, hogy a kedvencüket megtartják maguknak, de amelyikből esetleg kettő van, vagy már kinőttek belőle, akkor azt kicserélhetik – mondta. 

A Lencsési Közösségi Ház magyar kultúra napi programja szombat délután 16 órától Gulyás Berta, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem negyedéves hallgatójának ünnepi zongorahangversenyével folytatódik, majd hétfőn 14:30-tól Ugrai Gábor történelemtanár A magyar himnuszkeresés című előadásával zárul majd. 

További programok »

FEL