Magánkézben lévő Kohán-festmények után kutat az alkotó nevét viselő alapítvány

2020. március 5. 07:25 | behir

Kohán György Kossuth-díjas festőművész születésének 110. évfordulója alkalmából az alkotó hagyatékát kezelő Kohán György Alapítvány, valamint a nevét viselő képtárat működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. a gazdag Kohán-életmű magánkézben lévő alkotásaiból tervez egy jubileumi időszaki kiállítást a gyulai Kohán Képtárban, 2020 nyarán.

A tárlat megvalósítása annak a kezdeményezésnek a folytatása, mely képzőművészeti magángyűjtemények, a nagyközönség számára soha, vagy csak ritkán látható műalkotások bemutatkozásának ad lehetőséget a Kohán Képtárban. Így a 2018-ban Hunya Gábor, és 2019-ben Böhm József műgyűjtők kollekcióiból rendezett sikeres kiállítások után most a magánkézben lévő Kohán műveket tervezzük bemutatni – írja közleményében az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft.

A különleges kiállítás létrejöttéhez kérjük azok jelentkezését, akik rendelkeznek Kohán György festményeivel, grafikáival. A tárlat tematikája a beérkezett művek alapján fog kirajzolódni.


A tervezett kiállítás anyagához kölcsönzésre felajánlandó műalkotások fotóit a szervező intézmény a muzeum@gyulakult.hu e-mail címre várja 2020. március 31-ig. További információ a +36 70 336-6126-os telefonszámon és e-mailben kérhető.


 

További programok »

Kultúra

Újabb mestermunkák a turisztikai főpályaudvar várójában

Ezúttal Ollók és egyéb vágóeszközök címmel, egy pazar kiállítás várja csütörtök délelőttől az érdeklődőket a turisztikai főpályaudvaron, Békéscsabán. A tárlatnyitón bebizonyosodott, az olló névre hallgató, némileg egyszerű kis mindennapos kellék, mennyire is lételeme létezésünknek: a köldökzsinórtól a temetésig ott lapul a közelünkben.
2020. július 9. 16:05
FEL