Magabiztosan győztek a csabai pólósok

2017. november 5. 15:08 | Szegedi Zsolt

OB I/B-s vízilabda mérkőzésen: Swietelsky Békéscsaba - Alfa SC-ESMTK 16-10 (5-4, 4-2, 4-1, 3-3).

 

A vendégcsapat az addig lejátszott öt fordulóban mindösszesen egy pontot szereztek, míg a csabaiak 10 pontnál jártak a mérkőzést megelőzően. A statisztika tehát mindenképp hazai győzelmet ígért. Tovább hajtotta a csabaiak malmára a vizet, hogy nem utazott le csapattársaival az egykori válogatott center, Regős Áron.

A fentiek ellenére hamarabb kaptak lábra az erzsébetiek, Dr. Szilágyi Kristóf edző 1—3-nál már kikérte első idejét. Ezután rendeződtek a sorok a hazaiaknál, az álmos kezdést egy hatékonyabb támadójáték, no meg Németh Dániel eredményessége következett, miután az első öt csabai találatból hármat ő szerzett. Végül kiegyenesedett a Viharsarki csapat teljesítménye a negyed végére, 5-4-el elfordultak a gárdák.

A második negyedben egy-egy emberelőnyt belőttek az elején a csapatok, majd felülkerekedett dr. Szilágyi Kristóf gárdája és tovább növelte az előnyt, a félidő felénél 9-6-ot mutatott az eredményjelző.

A harmadik játékrészben nagyon nehezen indult be a gólgyártás. Sokáig úgy tűnt nagyon kevés gól születik majd ebben a negyedben, aztán viszont megrázták magukat Józsa Tiborék és négy egyre nyerték ezt a negyedét, végleg eldöntve a találkozó sorsát (13-7).

Az utolsó nyolc percet már csak le kellett játszani, nem forgott veszélyben a csabaiak győzelme. A vendég együttes már képtelen volt újítani, a csabaiak pedig csak arra törekedtek, hogy ne csökkenjen a hátrány. A játékrésznek 3-3, a derbinek pedig 16-10 lett a vége.

A foghíjas keret ellenére tehát magabiztosan hozta a mérkőzést a Viharsarki együttes és pozitív szájízzel várhatja a folytatást.

 

 

A találkozó összefoglalóját a 7.TV Kezdőkör című magazinműsorában, hétfő este 20.20-tól láthatják.

További programok »

Sport

Vízilabda Eb - A női után a magyar férfi válogatott is csoportelső

A házigazda magyar válogatott 26-0-ra legyőzte a máltai csapatot, így jobb gólkülönbségének köszönhetően - a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat megelőzve - megnyerte a C csoportot, és közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján.
08:45
FEL