Magabiztos békési továbbjutás a kupában

2023. november 3. 06:31 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC 32-25-re nyert a szintén másodosztályú Kecskemét ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa 2. fordulójában, csütörtökön.

Az esélyesebbnek számító Békés gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és a 11. percben már négy góllal vezetett (7-3). A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, a szünetben hét találat volt a csapatok között (18-11).

A térfélcserét követően a kecskemétiek többször is felzárkóztak négy gólra, de ennél közelebb nem sikerült zárkózni, a játékrész közepén is ennyi volt a differencia (25-21). A bajnokságban 5. helyen álló házigazda győzelme nem forgott veszélyben és végül hét góllal diadalmaskodott.

A Békés a hét gólig jutó Novák Zsolt vezérletével 32-25-re nyert és bejutott a 3. fordulóba. A két csapat november 11-én éppen egymás ellen folytatja a másodosztályú bajnokságot.

 

További programok »

Sport

A Gyöngy Presszó csapata nyerte a téli teremlabdarúgó bajnokságot

2024-ben is folytatódott a több mint 40 éves múltra visszatekintő téli teremlabdarúgó bajnokság Békéscsabán. Az önkormányzat szervezésében a evangélikus sportcsarnokban zajló Téli Kupára ezúttal húsz csapat nevezett. A döntő mérkőzést a Felületkémia és a Gyöngy Presszó csapata játszotta, közülük az utóbbi bizonyult a jobbnak.
2024. március 3. 20:11
FEL