Kézilabda: Döntetlennel esett ki a Békési FKC a kupából

2022. szeptember 28. 08:10 | Kovács Dávid

A másodosztályú Optimum Solar-Békési FKC 32-32-es döntetlent játszott a szintén NB I/B-s DEAC ellen a Magyar Kupa 2. fordulójában. A kiírás értelmében az azonos osztályban szereplő csapatok összecsapásán döntetlen esetén az idegenben játszó együttes lép tovább.

Jobban kezdett a békési csapat, a 19. percben Szász Bálint gólja után már öt volt a csapatok közötti különbség (14-9). A folytatásban zárkóztak a debreceniek, a szünetben kettővel állt jobban a házigazda (19-17).

A második félidő elején is Padla József gárdája irányította a játékot, Kovács Rajmund találata után alakult ki a legnagyobb különbség a mérkőzésen a 40. percben (27-20). A DEAC szenzációs perceket produkált, a hazaiakon az időkérés sem segített, egy 8-1-es rohammal összejött az egyenlítés (28-28). A hajrá kiélezett küzdelmet hozott, a vendégek az 58. percben másodszor vezettek az összecsapáson, ezzel pedig el is dőlt a párharc. A végeredményt Haszilló Gergő alakította ki, de a 32-32-es végeredmény a csoportriválisnak kedvezett.

Érdekesség, hogy a két csapat másfél hete a bajnokságban is találkozott egymással: Debrecenben is döntetlen született, a békésiek szintén a végén egyenlítettek, akkor viszont jobban örültek a megszerzett egy pontnak!

 

További programok »

FEL