Ma indul a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

2020. november 24. 15:03 | behir

A december 6-ig tartó rendezvénysorozat számos programmal, filmekkel és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket.

Nem példa nélküli módon a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (Zsifi) szervezői is változtatásokra kényszerültek a programmal kapcsolatban. Az eseménysorozatot a koronavírus-járványra való tekintettel idén online formában tartják meg, mindenki számára elérhető formában.

– Mint minden filmfesztivál, a Zsifi is arról szól, hogy történeteket, sorsokat, embereket mutasson be: hol igazakat, hol részben igazakat, hol pedig teljes kitalációkat. Olyan alkotások kerülnek a vászonra – illetve a képernyőkre –, melyek hol elgondolkodtatnak, hol rádöbbentenek, hol megnevettetnek, hol elszomorítanak, hol pedig megríkatnak. De egy közös bennük: közelebb hoznak minket egymáshoz. Idén ráadásul van még egy nem titkolt vágyunk: szeretnénk ezt a nagyon furcsa évet egy kicsit jobbá tenni – olvasható Kenesei Marcel fesztiváligazgató közleményében.

A rendezvénysorozat alatt nem csupán a legfrissebb alkotásokat mutatják be (vagy boncolgatják egy-egy beszélgetés során), hanem az elmúlt évek meghatározó, a zsidó kultúrával, életmóddal foglalkozó filmjeit is. Idén Az Egyesült Államokból, Oroszországból, Németországból és egyebek mellett Izraelből és Magyarországról is érkeztek alkotások.

A fesztiválprogramot ide kattintva érhetik el.

Forrás: Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

FEL