Ma este Georg Spöttlét kérdezzük a háborús helyzetről a 7.Tv Aktuálisában

2022. február 25. 15:54 | Mikóczy Erika

Két napja arról szólnak a hírek, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen csütörtökön hajnalban. Az oroszok a szárazföldön és a levegőből is támadják Ukrajnát. A kialakult helyzetről ma este 19.20 perckor a 7.Tv Aktuális című műsorában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel beszélget D. Nagy Bence műsorvezető.

Georg Spöttlét egyebek mellett arról kérdezzük, hogy Vlagyimir Putyin hétfőn elismerte a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, miért fontos ez a két terület, illetve milyen követelései vannak Oroszországnak Ukrajna irányába?

Humanitárius válság van kialakulóban. Magyarország kifejezte, mindent megtesz, hogy ne sodródjon bele a háborúba, de az ismeretes, hogy nagyfokú mozgósítás kezdődött az ukrán határ környékére. Megkérdezzük a biztonságpolitikai szakértőt arról, hogy legrosszabb esetben mire számíthat Magyarország? 

Putyin elnök kijelentette, hogy minden külső beavatkozást megtorol. Választ várunk arra is, mire lehet ezek után számítani a NATO, az EU, illetve akár az USA részéről?

Talán sokunk fejében megfordult az a kérdés: kell-e újabb világháborútól tartanunk? Ezt is megkérdezzük Georg Spöttlétől.

Tartsanak velünk ma este is, az Aktuálist 19.20 perctől a 7.Tv műsorán, amelyet akár a behiren is nézhetnek ide kattintva. 

Az Aktuálist visszanézhetik YouTube csatornánkon is. 

További programok »

Világ

Uniós járványvédelmi központ: növekedni fog a kanyarós megbetegedések száma

A kanyarós megbetegedések száma az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább fog nőni, minden uniós tagállamnak maximális erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy elérje és fenntartsa a magas szintű átoltottságot - hívta fel a figyelmet az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) pénteken.
2024. február 16. 18:34
FEL