M-FlexiLog Kft. beruházás – májusban indul a gyártás

Az új munkatársakat a jövő év első negyedévétől várja a vállalat.

 

A Marzek Csoport második gyártóüzemének építését kezdte el Békéscsabán az ősszel. A vállalatcsoport 2005 óta van Magyarországon, eddig 200 új munkahelyet teremtett, több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat és ötmilliárd forint értékben hajtott végre beruházást.

A Marzek Csoport jelenleg is működő gyára – a Marzek Kner Packaging Kft. – a középfokú nyomdaipari képzés hazai zászlóvivője. Hárompilléres oktatási modelljével egyedülálló iparági oktatási modellt dolgozott ki, hogy megfelelő színvonalú és képzettségű utánpótlása legyen a szakmának. A „Gyere közénk nyomdásznak – Print – a Te jövőd” program a beiskolázást segíti. Az oktatói díjazásra létrehozott, kamarai, oktatási és nyomdaipari részvétellel létrehozott együttműködés 2015 szeptemberétől működik. A harmadik pillér a Modern Városok Program keretében létrehozott kétmilliárd forintból megvalósított tanműhely és kollégium.

Az M-FlexiLog Kft. újabb nagy fába vágta a fejszéjét. A jelenlegi beruházása két részből áll, az egyik a logisztikáról, a másik a flexibilis csomagolóanyag-gyártásról szól. A cég a békéscsabai önkormányzattól tavaly decemberben megvásárolt egy 25 000 négyzetméteres ingatlant. A telken építenek egy 3 500 négyzetméteres, 14 méter magas raktárat. Az épülettel fedezhető a Marzek Kner Packaging Kft. és a megvalósuló M-Flexilog Kft. gyártási kapacitásának raktározási igénye. Az épületrész beruházási igénye berendezésekkel együtt körülbelül 600 millió forint lesz.

A flexibiliscsomagolóanyag-gyártáshoz az szükséges, hogy egy épületkomplexumon belül további 4 500 négyzetméter gyártási kapacitás épüljön. A vállalat 2017 januárban kezd dolgozni és várhatóan három éven belül 3 milliárd, öt éven belül 5 milliárd forint nettó árbevétel ér el. Ahhoz, hogy a gyár működhessen, 2017-ben további ötven dolgozóra lesz szükség, de a csapat létszámát 2021-ig fokozatosan 120 főre emelik. Az üzemépület értéke 800 millió forint, a komfort és technológiai gépészet, valamint a termelő gépek további 1,2 milliárd forintba kerülnek. Éppen ezért úgy számol a Marzek Csoport, hogy 2021-ig további 500 millió forint befektetésére lesz szükség.

Az új munkatársakat a jövő év első negyedévétől várja a vállalat. A jövőbeni megrendelőkkel folynak a tárgyalások, az alapanyag-szállítók pedig készen állnak az új üzem kiszolgálására.

Megosztás:

Címke: ,