Luxusmárkáknak gyárt a békéscsabai varroda

2016. május 9. 13:39 | Fekete Kata

A békéscsabai központú ruhagyár az Unicon Zrt. fél évszázada része a Hatos család életének, és húsz éve a család tulajdona. Holland, francia, német, olasz és amerikai partnerekkel dolgozik a gyár, de pluszkapacitás után kutató cégek is megkeresik őket, gyakran világhírű luxusmárkáktól kapnak megrendelést - írja az uzletresz.hu

A tulajdonosok szerint iparágukban a direktmarketing nem működik, kizárólag a munkájuk minősége és a hírnevük számít ezen a piacon. Kapacitásuk növeléséért 150 milliós beruházást hajtanak végre.

„Vasalónőként kezdett dolgozni édesanyánk 1966-ban a gyár orosházi üzemében, később a szakma minden területén dolgozott, elvégezte a könnyűipari főiskolát is, azután üzemvezető volt Orosházán, majd 1986-ban Békéscsabán felkérték igazgatónak" – mondta Hatos Zoltán tulajdonos, termelési és informatikai igazgató. „A gyár privatizációjában részt vettek a szüleink. A rendszerváltás idején még nem voltak külföldi érdekeltségek, de még nagyon magyar sem, és se ez az iparág, se a viharsarki üzem nem volt igazán vonzó senkinek, így a mi családunknak sikerült megvenni."

 „Első lépésben egy kisebb összeget kellett kifizetni, és elég nagy banki hitelt is felvettünk. A nagymamának pedig befogadónyilatkozatot kellett tennie, ha csődbe megyünk, és elviszik mindannyiunk házát, akkor ő mindenkit befogad a saját otthonába" – mondta Hatos István tulajdonos, beruházási és műszaki igazgató.

A cikk folytatása itt olvasható.

FEL