“Lúd lába a tálba” – családi nap a Munkácsy Emlékházban

Márton napi hagyományőrző családi napot rendeztek a hétvégén a Munkácsy Emlékházban.  

A rendezvényen a jeles naphoz kötődő hagyományokat elevenítették fel. A programon a család minden tagja talált kedvére való szórakozást. A szervezők a gyerekeknek játszóházzal készültek, a szülőknek filmkuckóval, és természetesen a libafinomságok is voltak. Az apukák nagy örömére az esti órákban újbor-kóstolóval várták az érdeklődőket.

Mészáros Zsuzsa a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője elmondta, hogy a rendezvényük a  Múzeumok Őszi Éjszakája országosan meghirdettetett eseményhez kapcsolódik, amely Békéscsabán a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat utolsó része.

– Szent Márton napja a utolsó nagy lakmározások ideje, az őszi időszak kis farsangjának ideje, amely Szent Mihály napjától az adventig tart – árulta el az emlékház művészeti vezetője.

A program ideje alatt sok érdekességet kipróbálhattak a kilátogatók. Többek közt beöltözhettek korhű ruhákba, kipróbálhatták milyen libatollal írni, de lehetőség volt gyöngyből készült ékszerek készítésére, mézeskalács díszítésére, papírszövésre és kesztyűnyelv-tanulásra  is.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,