Lőkös István kétszeres világbajnok mesterlövész

2016. szeptember 19. 06:34 | behir.hu

A Tótkomlósi Lövész Klub ad lehetőséget a Békés megyei fekete lőporos lövészeknek, akik nem csak kedvtelésből gyakorolnak a lőtéren, hanem magas színvonalú minősített versenyeken is elindulnak. A csapat motorja Lőkös István, aki idén ünnepelte klubtagságának 20. évfordulóját. Az ünnep emlékezetes lett, hiszen a Tótkomlósi Lövész Klub aktív tagjaként az idén három rangos eseményen is részt vett, és kiváló eredményeket ért el.
Először Sarlóspusztán, az Európa Kupán szerepelt eredményesen, ahol 6 ország 84 lövésze 320-szor állt a lőállásba. Lőkös István a BERDAN versenyszámban (Hátultöltő csappantyús puskák – a legendás bölényvadász fegyverek – 50 m-es álló versenyszáma.) 1. helyezést ért el. Ugyanezen a versenyen a TRAPPER versenyszámban szintén 1. helyezést ért el, ami mutatta, hogy eredményes 2016-os versenyévadja lesz!
A következő lövészverseny még nagyobb kihívást jelentett, a 13. Days of Truth -13. Nyílt Western Lövész Európa Bajnokság a ravazdi Magyalosi lőtéren. A versenyen összesen 198 lövész állt rajthoz 27 kategóriában, 13 különböző országból. Lőkös István Steve Colt a LONG RANGE 100 m. RIFLE (OPEN/NYÍLT) versenyszámban Európa- bajnoki 3. helyezést ért el.
S a sikerszéria folytatódott. Ezután rendezte meg Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége és a Magyar Sportlövők Szövetsége az Elöltöltős Fegyverek Világbajnokságát, amit először bonyolítottak le a volt keleti blokk valamelyik országában. Ez egyben komoly sportdiplomáciai sikert is jelentett. Magyarország egyébként utoljára 1934-benrendezett lövész világbajnokságot. Sarlóspusztán 26 ország, 350 lövésze több, mint 40 000 lövést adott le a hét folyamán. A magas színvonalú szervezés, a jó hangulat, a kötelező korhű ruhák látványos kavalkádja eleve ünneppé avatta a nagy eseményt. S ez az ünnep Lőkös István részére is tartogatott meglepetést, hiszen az un. „Trapper” egyéni versenyszámot megnyerte, s világbajnok lett! Csúcsformát mutatott, s ezután nem volt meglepő, hogy  a „Frontiersmen” kategóriában Nyitrai József és Nagy István  társaságában csapat világbajnoki címet is nyert, a magyar válogatott mellett a szlovák és  a dél-afrikai csapat végzett a dobogó második és harmadik helyén. Lőkös István így egyéni és csapat világbajnokként is hozott dicsőséget Magyarországnak és a Tótkomlósi Lövész Klubnak!

Ezek is érdekelhetik

FEL