Lőttek a cowboyok - Hétvégén vadnyugati hangulat uralkodott Tótkomlóson

2022. július 4. 18:55 | Hidvégi Dávid

Dörögtek a fegyverek Tótkomlóson, miután a helyi lövészklub idén már 18. alkalommal rendezte meg a hazai elöltöltős élet egyik jelentős eseményét, a Nagy Déli Cowboy Találkozót! A három napos versenyre az ország számos pontjáról érkeztek.

Az idei verseny a Vadnyugat térképén található helyek címet viselte, így a versenyszámok is ennek jegyében zajlottak. Az esemény házigazdája, Lőkös István elárulta: 2000-ben egy western elöltöltős versenyen járt Szlovákiában, innen vette a találkozó ötletét.

– Elhatároztam, hogy én is csinálok valamit itthon. Nos, a 2005-ös első verseny még Makón, egy remek lőtéren volt... Akkor már itt Tótkomlóson is tag voltam, így a versenyt áthoztuk ide – mondta kérdésünkre MTTSZ Lövész Klub Tótkomlós vezetője.

 

 

A versenyzők – egy sörétes fegyvert leszámítva – kizárólag elöltöltős pisztolyokkal lőttek a célokra korhű ruhában és felszerelésben. A szervezők korábban a fém célokat is maguk készítették, amelyek ma már az egyesület tulajdonában vannak.

– Átvettük az amerikai versenyszabályzatot, e szerint építjük fel a pályákat és e szerint lővünk. A biztonsági szabályok a legfontosabbak. Első a biztonság, második a biztonság, harmadik a biztonság és utána jön a játék – hangsúlyozta.

A megmérettetésre harminc versenyzőt vártak az ország minden tájáról. A fegyvereket az érdeklődők is kipróbálhatták betartva a lőtéri biztonság szabályait.

További programok »

FEL