LMP: Még megalapozottabb döntés a városgazdálkodási kft. megalapítása

Az üzleti tervnek köszönhetően még megalapozottabbá vált a döntés a városgazdálkodási kft. megalapításáról – hangsúlyozta az LMP önkormányzati képviselője. Takács Péter is értékelte az októberi közgyűlésen történteket.

Az LMP képviselője a legutóbbi közgyűlés elején ismét felvetette, hogy a kolbászfesztivál jegyárai több békéscsabai családot elriasztottak a rendezvénytől. Véleménye szerint azon kellene dolgozni, hogy a helyiek is részt tudjanak venni a nagy múltú fesztiválon. Szarvas Péter polgármester tavaly is tárgyalt erről, de az LMP politikusa szerint folytatni kéne az egyeztetéseket.

– Kértem a város polgármesterét, illetve a városvezetést, hogy folytassanak tárgyalást a szervezőkkel és keressék meg azt a megoldást, amelynek a végeredményeként a békéscsabai családok egyetemlegesen kapjanak kedvezményt – fogalmazott Takács Péter.

Az LMP politikusa először is megszavazta a városgazdálkodási kft. megalapítását és az októberi közgyűlésen is hasonlóan tett. Takács Péter hangsúlyozta, az elkészült üzleti tervvel még megalapozottabb döntést hoztak.

– Amikor a városfejlesztési kft. feladatait bővítettük, akkor számos ellenérv hangzott el. A városfejlesztési kft. eddig azt gondolom, hogy a munkájával bizonyította a létjogosultságát. Átlátható és követhető a működése, ha jól tudom, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a legtöbb forrást Békéscsaba nyerte el eddig. Abban reménykedem, hogy a városüzemeltetési kft-nél is hasonló tendenciát fogunk tapasztalni – érvelt Takács Péter.

Az LMP önkormányzati képviselője hangsúlyozta, jelentős fejlesztések várhatók a közeljövőben Békéscsabán, szerinte érdemes lenne ezekről egy előadást tartani a novemberi közmeghallgatáson. A politikus szerint ilyen téma lehet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, vagy éppen a Modern Városok Program.

Takács Péter a Munkácsy Mihály Múzeum átalakításával kapcsolatban örömtelinek nevezte, hogy egy békéscsabai vállalkozás kapta a megbízást. Hozzátette, ez a döntés is azt bizonyítja, hogy miként lehet törvényesen helyzetbe hozni a hely cégeket.

Megosztás:

Címke: , , , , ,