Lezárt ügy: önbíráskodás és súlyos testi sértés

Ketten vertek meg egy férfit Békéscsabán. A dulakodás közben az egyik gyanúsított elejtett egy üveg bort, majd azt követelte a bántalmazott férfitól, hogy fizesse ki az italt. A rendőrök a páros mindkét tagját elfogták, a nyomozás vádemelési javaslattal zárult.

Békéscsabán, a Szerdahelyi utcában 2017. szeptember 2-án, 22 óra körül két férfi rátámadt az egyik társasház egyik lakójára. Az erőszakosan viselkedő páros a ház bejárati ajtaja előtt italozott, majd amikor a lakó kijött az ajtón, bementek a lépcsőházba azzal, hogy a negyedik emeletre mennek egy ismerősükhöz.

A férfi ki akarta tessékelni őket a házból, ami sikerült, de a két idegen kiabálni kezdett vele, lökdösték, ütlegelték, rugdosták őt. Közben a támadók egyike elejtett egy üveg bort és követelte a férfitól, hogy fizesse ki az italt. A férfi hátrált, próbált segítséget kérni az arra járóktól.

A rendőrjárőrök elfogták, majd előállították a támadókat, akik ellen a Békéscsabai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés és önbíráskodás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a történtek után elrendelt nyomozást 2017. december 4-én lezárta, és az eljárás iratait a 27 éves békéscsabai K. Gábor, valamint a 19 éves szintén békéscsabai S. Ferenc ellen vádemelési javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , ,