Létrejöhet a találkozó Putyin és Zelenszkij között

2022. március 13. 17:35 | behir.hu

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint Moszkva sosem utasította el Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozójának lehetőségét, ám előre szeretné tudni, hogy mi szerepel majd a napirendjén, és hogy milyen eredmény várható tőle.

– Többször elmondtuk, hogy senki sem zárta ki a Vlagyimir Putyin és a Volodimir Zelenszkij elnök közötti találkozó lehetőségét. De meg kell értenünk, hogy mi legyen ennek a találkozónak az eredménye, és hogy mit fognak megvitatni rajta – mondta a Kreml szóvivője. Az orosz küldöttséget Vlagyimir Megyinszkij elnöki tanácsadó vezeti.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója vasárnapi tévényilatkozatban úgy vélekedett, hogy a csúcstalálkozó, ha nem is két-három nap múlva, de már a belátható jövőben megtörténhet és Kijev mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb tető alá hozzák. Arról is szólt hogy keresik a megfelelő tárgyalási helyszínt. Korábban Zelenszkij Jeruzsálemet említette ebben a lehetséges minőségben.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Világ

Megduplázná a kormány a geotermikus energia hazai felhasználását

A geotermikus energia közvetlen hasznosításában még van potenciál Magyarország számára, a társadalmi egyeztetésre bocsátott Nemzeti Földhő Stratégiában vázolt intézkedések a magyar zöldgazdaság húzóágazatává tehetik a geotermiát - írja az Energiaügyi Minisztérium közleményében.
2024. április 21. 15:54
FEL